Etiopisk kaffe

Kaffen ble først oppdaget i Etiopia ved en tilfeldighet for nesten tusen år siden. Omtale: I Etiopia, nærmere bestemt regionen Kaffa, sier sagnet at kaffetreet ble oppdaget. Derfra gikk kaffen via handelsveiene til Yemen og videre ut i resten av .

Område: Fra området Limu i Etiopia henter vi førsteklasses vasket Arabica. Smak: Etiopisk Limu har en blomsteraktig og krydret karakter, og er en kraftig kaffe . Cupping: Aromatisk søt med innslag av sitrus, aprikos,. Kaffe fra Ayehu blir vurdert som noe av det beste fra høylandet i Etiopia. Gå til Etiopia - Det eldste sporet vi finner etter kaffe er en 15år gammel historie fra Etiopia om gjeteren Kaldi.


Coffee of the World kaffebønner - Etiopisk Yirgacheffe - Nyt en smakfull kopp kaffe laget på bønner fra kaffelandet Etiopia. Kaffe er en drikk laget av frukten fra kaffeplanten.

Både skall og fruktkjøtt fjernes, og bare kjernen (steinen), det vi kaller bønnene, blir tørket, brent og malt. The farm employs between 150-2seasonal workers and about permanent workers. Accommodation, free food and medical care are all . Delikat, fruktig blomsteraktig aroma med innslag av sjokolade og fersken.


Kaffen er sertifisert som både Fairtrade . Kaffen kom til Kenya fra Sør-Yemen via Etiopia på slutten av 1800-tallet. Mesteparten av kaffen dyrkes i høylandet, 1500-21meter over havet .

Et av verdens mest spennende kaffeland er uten tvil Etiopia. Det er nemlig på Afrikas horn kaffen opprinnelig kommer ifra, noe som har ført til en av verdens . Når Odd-Steinar Tøllefsen brygger kaffe er det ingen ting som er latt opp til. Tøllefsens personlige favoritt er bærtørket kaffe fra Etiopia.


Etiopisk kaffe Historie Det menes, at vores kærlighed til kaffe begyndte i Etiopiens Kaffa-regionen, hvor planten stammer fra. Hos oss får du et bredt utvalg velsmakende kaffe. Etiopisk Yirgacheffe kaffe har etterhvert funnet mange tilhengere verden over.


Etiopia, som er kaffens opprinnelsesland har i de senere år . Nettbutikk som selger god kaffe fra Etiopia til samme pris som hverdagskaffe. Kaffebønner, filtermalt og moccamlt kaffe. En klassisk kopp kaffe i Etiopia tar tid. Det gamle kafferitualet er viktig for etiopierne, og selv om man i våre dager også tar seg en rask kopp som i resten. S: – Kaffe er en hverdagsdrikk i Etiopia, men det er også en seremoni.


Hver dag setter familien seg ned og samles rundt kaffen. Kaffe er Etiopias spesialitet og viktigste eksportvare. Nå vil landet mangedoble fortjenesten ved å brenne kaffen selv.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lage benk av ikea skap

Speil med lyspærer ikea

Vaskemaskin symboler zanussi