Glass rødvin

Vår test avdekker stor variasjon i mengden vin per glass. Ny forskning viser at vin kan forlenge livet ditt. Men det går en grense for hvor mye du bør drikke, advarer Sportys lege.

Sammen med sommelier (vinkelner) Liora Levi har Osloby besøkt ti steder i byen som tilbyr husets rødvin på glass. Bedre syn, godt for hjertet og slankende. Nyt ditt glass med glede, men lær deg kaloriinnholdet i dine favorittdrikker. Et glass rødvin inneholder cirka 1kalorier, mens et glass tørr hvitvin har 100.


I tillegg inneholder det du drikker andre ting enn alkohol, som også kan bety flere kalorier. Kalorier i et glass vin, en halvliter eller en drink. Ett glass rødvin varierer fra til centiliter i Ålesund. Også prisene hos utestedene og restaurantene på husets rødvin varierer enormt . HVOR MYE VIN SKAL DU HA I GLASSET: Det finnes heldigvis noen gode. La oss si at én flaske vin skal være nok til fem glass med vin.


HENNE :– Jeg drikker et glass vin nesten hver kvel den roen og kosen det gir, uten at jeg kjenner meg spesielt beruset, sier Katrine (42). En flaske med vin inneholder 5-glass, mens en liters kartong inneholder 20-glass. Flere ganger har vi hørt om de gode fordelene ved å drikke et glass rødvin om dagen, og som gir oss enda flere grunner til å nyte denne deilige drikken som har . Men påstanden om at et glass rødvin i ny og ne forebygger mot hjerte- og karsykdommer er helt og holdent en myte, konkluderer studien som .

Forskere har kommet frem til at andelen mennesker som har helseeffekt av ett par glass rødvin, er meget lav. Et lite glass rødvin til middagen, viser forskningen – men ikke på grunn av druene eller alkoholprosenten. Det er alkoholen generelt som utgjør forskjellen.


Et lite glass rødvin (dl) inneholder eksempelvis rundt kcal (kilokalorier), og et glass øl (liter) inneholder 1kcal. Et glass med cl rødvin (vol ) er lik en alkoholenhet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lage benk av ikea skap

Speil med lyspærer ikea

Vaskemaskin symboler zanussi