Vanligste tresorter i norge

Vi regner at det finnes drøyt arter av skogtrær i Norge. Dette inkluderer blant annet de vanlige gran, furu og bjørk, alle edelløvtrærne og 10 . Ved hjelp av appen TRESLAG i Norge kan du identifisere og bli kjent med av de vanligste treslagene du treffer på i Norge.

I den varmekjære lauvskogen dannes normalt brunjordprofil, mens podsolprofil er det vanlige i barskogen. Og rangeringa på hvilken tresort som er vanligst, ser slik ut:. Av den utanlandske granarten Pica spp finst det heile millioner trær i Norge.


Definisjonen av trær: Trærne er de høyeste, største og lengst levende av alle planter.

Et tre defineres som en flerårig, vedaktig plante som . Med denne appen vil du forhåpentligvis lett finne ut det, uansett om det er vinter, vår, sommer eller høst. Det finnes mest bjørk i Norge, men vi bruker gran i veggene. Hensikten med etableringen av dette feltet er å legge tilrette for læring og gjenkjenning de vanligste treslagene vi finner i naturen i Norge.


I Norge har vi ikke så mange ulike tresorter, og det er egentlig ganske enkelt å skille de ulike fra hverandre hvis man husker på noen enkle særtrekk for hver sort.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lage benk av ikea skap

Speil med lyspærer ikea

Vaskemaskin symboler zanussi