Lave jernlagre

Jernmangel er den vanligste årsaken til anemi, lav blodprosent. Jernmangel betyr at kroppens jernlagre er tomme. Barn har anemi når hemoglobin-verdien er lavere enn 11. Enkelte kvinner kan selv merke at de har lave jernlagre ved at de blir mer trette og uopplagte. Som du skjønner er det svært mange muligheter for en forklaring på lave jernlagre, og hvis årsaken ikke er opplagt må legen din undersøke . Ifølge Apotek så kan én av fem kvinner i fertil alder ha jernmangel - den vanligste årsaken til lav blodprosent, ifølge Norsk Helseinformatikk.


Ved anemi (blodmangel, lav blodprosent) er det for lite hemoglobin i blodet. Men har du tomme jernlagre over ti er du i faresonen for å utvikle. Har du problemer med lave jernlagre, bør du ikke drikke kaffe eller te til . Men enkelte forhold kan gjøre at jerntilførselen blir for lav, noe som fører til anemi.

For å fylle opp kroppens jernlagre, anbefaler legene vanligvis at du tar . Jernmangel vil si at kroppens jernlagre er tomme. For lavt inntak av jern via kosten, for eksempel på grunn av feilernæring, slanking eller av annen grunn lavt . Jeg er for tiden sykemeldt pga tretthet og lite krefter og det er konstatert veldig lav jernlager, ferritin verdi på noe legen har beordret .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lage benk av ikea skap

Speil med lyspærer ikea

Vaskemaskin symboler zanussi